Gepolijst beton is waarschijnlijk het beste alternatief voor natuurlijke stenen vloeren.
Omdat deze goedkope en kosteneffectieve vloeroptie een innovatief product is, is er veel behoefte aan meer informatie over deze prachtige vloerafwerking en de voordelen hiervan.
Hier vindt u de 7 grote voordelen van het gebruik van gepolijst beton:

  1. Stof afgifte kan volledig worden vermeden door het gebruik van gepolijst beton. Dit zal u helpen om uw privé – of zakelijke handelsplaats volledig schoon en veilig te houden. Beton schoonvegen kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en is een gevaar voor de gezondheid. Gepolijst beton is veilig en makkelijk schoon te maken en te houden.
  2. Water en andere verontreinigende stoffen dringen niet door in het oppervlak van de betonplaten omdat het verdicht is in het polijst proces. Wilt u een volledige gasdichte en vloeistof kerende vloer, dan kan dit ook met een speciale afwerking die 100% garandeert dat er niets kan doordringen. Deze afwerking met WVL Floorguard is tevens hittebestendig en vuur werend.
  3. De sterkte van beton neemt door het polijstsproces en de speciale toevoegingen in dit proces toe met ruim 30%, Wij verdichten en verstevigen de vloer door impregnatie op moleculair niveau.
  4. De reflectie van het gepolijst beton zorgt voor een afname aan de behoefte voor kunstlicht. U zult zonder moeite uw hoeveelheid verlichting met 25% kunnen terugbrengen, zonder dat dit merkbaar is. Uw energieverbruik zal dalen en u ervaart een prettigere, natuurlijker aandoende verlichting.
  5. Hoewel gepolijst beton doordat het zeer glanzend is glad kan lijken, is het een van de beste opties van de resistente slip vloeren in het bedrijfsleven, met name wanneer het vergeleken wordt met natuurstenen of verglaasde tegels. Wilt u een volledige slipvrije en zeer stroeve vloer, dan kan dit worden bereikt met onze speciale afwerking, WVL Floorguard.
  6. Voorkom de vorming van bandensporen van vorkheftrucks en karren. Gepolijst beton is dermate verdicht dat, in vergelijking met bijvoorbeeld Coating, rubbersporen met maar liefst 75% verminderen. De sporen die door extreme draaipuntbelasting eventueel wel gevormd worden, zijn eenvoudig te verwijderen met warm water.
  7. Verminderd vloer onderhoud is een ander groot voordeel. U kunt letterlijk een heleboel geld besparen op onderhoudskosten en dure reinigingsproducten. Uw gepolijst betonvloer zal bewijzen een zeer waardevolle investering te zijn.

Zoals u kunt zien is gepolijst beton een van de meest kosteneffectieve en onderhoudsarme vloer-oplossing die beschikbaar is. U kunt genieten van al deze voordelen zonder dat u hoeft in te leveren op de visuele aantrekkingskracht. De moderne, industrieel uitstraling in combinatie met een duurzaam en maatschappelijk verantwoord product is de ware schoonheid van gepolijste betonnen vloeren.