Als u een bestaande betonvloer hebt en u wilt deze een frisse nieuwe look geven, is polijsten een geweldige optie.
De enige “grote” voorbereiding die meestal moet gebeuren is het schoonmaken van de oude vloer en eventuele reparaties uitvoeren.
Uiteraard kunnen ook deze voorbereidende werkzaamheden door de installateur worden uitgevoerd. Uw oude betonnen vloeren zullen vakkundig worden klaargemaakt als voorbereiding op het polijsten.
Het daadwerkelijke eindresultaat zal u versteld doen staan. U krijgt een  prachtige nieuwe vloer door middel van schuren, polijsten en oppoetsen tot elke gewenste glans.

Nieuwe betonvloeren

Misschien hebt u tijdens het ontwikkelen van nieuwbouw nagedacht over de praktische kant van betonnen vloeren, maar bent u niet enthousiast over hun matte uiterlijk. Ook in dat geval kan polijsten alles zijn wat u nodig hebt.
De professionele installateur zal minimaal 1 maand wachten voordat het polijsten van nieuw gestort beton kan beginnen. Dit is om het beton de tijd te geven goed uit te harden en te drogen. Na die periode, kan de vloer gepolijst worden naar een mooie glans.
De professionele installateur kan bepalen of uw betonnen vloer direct geschikt is om te polijsten.
In sommige gevallen zal de installateur een verharder toevoegen aan het beton. Dit gebeurt gedurende het proces van schuren en polijsten en zorgt voor een optimaal resultaat. Uiteraard wordt dit gedaan met een niet milieu belastend materiaal, een zogenaamd water silicaat.
Het draagt bij aan een mooie, sterke, kristalstructuur die bevorderlijk is voor het produceren van een mooie gepolijste vloer.