Tegenwoordig heeft het gros van de Nederlandse bedrijven oog voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, MVO. Dit begint vaak al in de ontwikkelfase van een bouwproject. Steeds meer architecten, interieurontwerpers en aannemers kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen.
Een vloer van gepolijst beton is een dergelijke ‘MVO’ oplossing.
Door het gebruik van de nieuwste technologie met diamantgebonden schuurkoppen wordt het natuurlijke materiaal van het beton optimaal gebruikt, zonder milieubelastende toevoegingen als 2 componenten Epoxy of betonverf.
Wie zoekt naar een vloer met een esthetische look, minimaal  onderhoud en daarnaast ook nog eens ecologisch verantwoorde keuze wil maken kiest voor de gepolijste betonvloer.

Is het echt zo “groen”?

Gepolijste betonsystemen zijn ontworpen om slijtage tegen te gaan elimineert de noodzaak om voor het milieu schadelijke chemicaliën te gebruiken voor constant onderhoud en herstel met verf of 2 componenten epoxy hars. Het creëert vloeren met een op maat gemaakte glans met een moderne, hedendaagse afwerking.
Internationaal heeft gepolijst beton het “L.E.E.D.-Certificaat. Dit houdt in dat de wijze van afwerking als “Groen” is geclassificeerd door Leadership in Energy and Environmental Design, (L.E.E.D.) L.E.E.D. richt zich op de belangrijkste aspecten van het groene gebouw inclusief het gebruik van resource-vriendelijke materialen, energie besparing en het verstrekken van een gezond binnenmilieu.
Gepolijst beton voldoet volledig aan de internationale L.E.E.D. eisen.
Wat is de positie van beton ten aanzien van het milieu?
Beton bestaat uit gemalen steen, zand, cement en water. Alle ingrediënten zijn volkomen natuurlijk, dus hebben een zeer lage ‘CO2-voetafdruk’. Beton bevat geen plastic, geen lijm, geen bijproducten en heeft dus een 5 sterren ECO rating.

Betonproductie
Beton wordt altijd geproduceerd binnen korte afstand tot de plek waar het geleverd moet worden en er wordt meestal gebruik gemaakt van regionale materialen, middelen en lokale arbeid. Er is geen behoefte om grondstoffen te verschepen over lange afstanden, en hierdoor dus relatief weinig energie verbruik. De transportkosten en koolstofemissies zijn redelijk laag. Lokaal geproduceerd en lokaal geconsumeerd.