Droog of nat polijsten

Traditioneel polijsten gebeurt meestal nat of er wordt een combinatie van droog en nat polijsten toegepast.  Met Hiperfloor is WVL Floorsolutions echter een stap verder. Door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkeling in combinatie met A-klasse diamantschuurmiddelen wordt er 100% droog geschuurd.
U hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken over stofvorming, de hypermoderne afzuigsystemen zorgen ervoor dat er stofarm wordt gewerkt en eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt.

De speciaal ontworpen Husqvarna machines gebruiken thermo-resistente diamant schuurkoppen om de vloer geleidelijk glad te schuren. Door hierna Keramische schuurkoppen in te zetten, worden de kleinste krasjes verwijderd. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat wordt met behulp van hars gebonden pads een sterk reflecterende glans aangebracht. Al deze mechanische slijtage, produceert geen schadelijke stoffen, chemische dampen of afval. Een betonnen vloer vraagt niet het gebruik van lijmen en sealers, in tegenstelling tot coatings, tapijt, hout, steen of tegels. De betonverharder die indien nodig gebruikt wordt, produceert geen damp of schadelijke bijproducten. Door het lithium-silicaat ontstaat een verhardende reactie met de calciumhydroxide die van nature voorkomt in beton. Het maken van gepolijst beton is dus inderdaad, zonder vervuiling, met recht een “groen” proces.
Gemalen betonstof kan is een waardevol materiaal en kan veilig worden hergebruikt of gerecycleerd.