Is een betonvloer schuren en polijsten duur?

Nee. Het polijsten van uw betonvloer is de meest budgetvriendelijke en duurzame vloeroplossing die beschikbaar is.
Ook worden bestaande coatings  en verflagen verwijdert tegen de scherpste prijzen.
Er is variatie in prijs, afhankelijk van welke functionaliteit u zoekt. Onze goedkoopste oplossing begint bij 14 euro per vierkante meter, de luxe premiumvloer kan oplopen tot 85 euro per vierkante meter.

Kan je een gepolijste betonvloer ook buiten gebruiken?

Onze gepolijste beton vloeren zijn zeer veelzijdig en kunnen worden aangepast aan een reeks van toepassingen, waaronder: winkels, garages, parkeerterreinen, fabrieken, binnen- en buitenruimtes van gebouwen, opritten,  etc.
Voor buiten adviseren wij een afwerking met antislip laag en een vloeistof kerende laag.

Wanneer is de beste tijd om het beton te behandelen als ik een nieuwe beton vloer heb gestort?

Wij raden u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met ons. Beton heeft een droogtijd van ongeveer 28 dagen voordat het schuren, slijpen en behandelen kan beginnen.

Heeft een gepolijste betonvloer veel onderhoud nodig?

Nee. Hiperfloors zijn over het algemeen vrij van groot onderhoud tot maar liefst 25 jaar. Dit cijfer kan variëren, omdat het afhankelijk is van de kwaliteit van het originele beton, de gekozen afwerking en de intensiviteit  van gebruik van de vloer. Wij zullen bij het aanbrengen van de vloer een op maat gemaakt onderhoudsplan aanleveren.

Kan W.V.L. Floorsolutions mijn betonplaat ook  storten?

Ja. Wij hebben naast het polijsten, schuren en Hiperfloor aanbrengen, ook ervaring met het storten, vlinderen en opleveren van betonvloeren. Ons proces is geschikt voor de behandeling van nieuw beton en voor het renoveren van bestaand beton.

Hoe koud voelt een gepolijste betonnen vloer aan?

In tegenstelling tot tegels die een zeer kleine thermische massa hebben, heeft een betonnen plaat een hoge thermische massa en is eigenlijk een zeer goede isolator. In vergelijking tot tegels voelt een betonvloer daarom warmer aan.

Onze gepolijste betonvloer is milieuvriendelijk. Waarom is traditionele coating slecht voor het milieu?

De meest gebruikte coating wordt gemaakt door bedrijven in de chemische industrie. Het product dat op de betonvloer wordt aangebracht heet Polyurethaan. Doordat de grondstoffen uit aardolie komen is polyurethaan een zogenaamde  Copolymeer. Copolymeer heeft de volgende negatieve eigenschappen voor het milieu:

  • Het is geen natuurlijke stof, copolymeer is altijd op synthetische wijze geproduceerd in de chemische industrie op basis van aardolie;
  • Recycling van synthetische polymeren is niet mogelijk, eenmaal gebruikt is hergebruik onmogelijk;
  • Het proces dat synthetische polymeren creëert is onomkeerbaar, de polymeren worden in de natuur niet afgebroken en blijven voor altijd in de gemaakte vorm in ons milieu rondzwerven.

De traditionele coating vloer heeft dus een negatieve lange termijn invloed op ons milieu.

Mijn bestaande beton vloer heeft een aantal scheuren, kunt u dit oplossen?

Ja. Wij renoveren uw betonvloer. Bij het polijsten van het beton worden kleine scheuren en gaten opgevuld met het vulmiddel dat wij gebruiken bij de renovatie. Het vulmiddel wordt diep in de scheurtjes en gaten gepolijst. Door middel van het mechanische behandelen in combinatie met een milieuvriendelijk verdichtingsmiddel wordt uw Hiperfloor verhardt tot maar liefst tien keer de oorspronkelijke hardheid.

Grotere scheuren en gaten zullen we repareren voordat we beginnen met het behandelen van de betonvloer. Bij renovatie zijn we uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het bestaande beton, daarom zullen we altijd in goed overleg een op maat gemaakt plan van aanpak voorstellen.

Is een gepolijste betonvloer gevoelig voor vlekken en strepen?

Nee. Een Hiperfloor is per definitie minder gevoelig voor strepen, krassen en vlekken dan een onbehandelde betonvloer of een traditionele coating. Hiernaast hebben we een vloeistof kerende behandelmethode die is ontworpen om het doorlaten van vloeistoffen en daarmee vlekken te voorkomen.

Behandeling met W.V.L. FloorGuard vult de microscheurtjes in het beton en hiermee creëren we een veel grotere oppervlaktespanning. De absorptie van verontreinigingen in het beton wordt voorkomen.
Altijd geldt: Hoe sneller je bent met op te ruimen bij morsen, hoe minder kans op eventuele vlekken.

Komt er veel stof vrij bij het polijsten en schuren van het beton?

Nee. We maken gebruik van een hoge kwaliteit stofzuiger bij het uitvoeren van de werkzaamheden, zodat er zeer weinig tot geen stof vrijkomt.
Bij het afwerken van kleine hoekjes zullen we dit met handslijpmachines moeten doen en hierbij zal een kleine hoeveelheid stof worden gemaakt. Uiteraard leveren wij het behandelde oppervlakte schoon en stofvrij aan u op.

Is een geplolijste betonvloer ook vloeistofdicht?

Nee. Hiperfloor is vloeistof kerend maar niet vloeistofdicht.
Om de Hiperfloor vloeistofdicht conform de AS SIKB 6700 norm te krijgen, is afwerking met de transparante impregnatie vloeistof FloorGuard nodig. Floorguard is gecertificeerd met het Indoor Air Comfort Gold Certificate.

Mijn bestaande beton heeft een aantal oude reparaties en kleurverschillen, kunt u helpen?

Door het mechanische schuren van uw betonvloer zal de vloer egaler worden van kleur. Het polijstproces brengt echter de kleur van de onderliggende vloer meer naar boven waardoor oude reparaties en kleurverschillen juist naar boven komen. Afhankelijk van de functie van de ruimte en het gewenste esthetische niveau, zal een oplossing in overleg worden gekozen.

Kunt u een goede manier om mijn gepolijste betonvloer schoon te houden adviseren?

Een eenvoudige micro-fiber mop is een van de beste manieren om uw vloer schoon te houden van vuil en stof. En om uw gepolijste betonvloeren in tip top vorm te houden raden wij het gebruik aan van WVL FloorCleaner.

Is het oppervlak na behandeling met Hiperfloor glad?

Nee. Het unieke Hiperfloor proces maakt de bestaande betonvloer niet glad. Desgewenst kunnen we dit aantonen door een stroefheidsmeting conform NEN 7909 uit te voeren.

Ik heb gehoord dat je met gepolijst beton kunt besparen op verlichtingskosten. Is dit correct?

Ja. Een Hiperfloor creëert een sterk reflecterende oppervlak. Door deze hogere lichtreflectie is er minder kunstlicht nodig om de ruimte te verlichten.

Ik wil meer weten, hoe nu verder?

Neem contact met ons op!

Wij komen graag bij u langs voor een maatwerkoplossing. Samen zullen wij uw behoefte in kaart brengen en bepalen wat de beste, goedkoopste en/of mooiste oplossing is. Bij grote oppervlaktes maken wij graag een proefstuk voor u, zodat u daadwerkelijk kunt toetsen wat u kunt verwachten van de vloer.

U bent uiteraard ook welkom in onze showroom, waar wij de verschillende Hiperfloor afwerkingsniveau ’s hebben liggen.

CONTACT